Πρίγκιπας Χάρι: Τι λέει ο βιογράφος του για τις υποκλοπές και τη Daily Mirror

Η κατάθεση είναι στα πλαίσια της αγωγής που έχει κατατεθεί εναντίον της εκδοτικής εταιρείας Mirror Group Newspapers (MGN).

Ο Χάρι και περισσότεροι από 100 άλλοι διάσημοι και λιγότερο γνωστοί Βρετανοί, κατηγορούν τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων καθώς και άλλες αθέμιτες πρακτικές μεταξύ 1991-2011.

Ο Όμιντ Σκόμπι, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Finding Freedom, της ανεπίσημης βιογραφίας του Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν, είπε στο δικαστήριο σήμερα ότι ο Πιρς Μόργκαν είχε βεβαιωθεί το 2002 για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε την τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ αφού του είπαν ότι προερχόταν από υποκλοπή αυτόματου τηλεφωνητή.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος εργαζόταν ως ασκούμενος στη στήλη κουτσομπολιού της εφημερίδας εκείνη την εποχή, όταν ο Μόργκαν έμαθε πως το ρεπορτάζ ήταν προϊόν υποκλοπής.

«Ο Πιρς εμφανίστηκε καθησυχασμένος από αυτό», σχολίασε.

Ο Πιρς Μόργκαν, που σήμερα εργάζεται για την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και δηλώνει ότι δεν γνώριζε τις υποκλοπές ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

«Δεν θα πάρω μαθήματα για την παραβίαση της ιδιωτικότητας από τον πρίγκιπα Χάρι, κάποιον που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια εισβάλλοντας ανελέητα και κυνικά στην ιδιωτική ζωή της βασιλικής οικογένειας για να βγάλει τεράστια κέρδη και είπε ένα σωρό ψέματα για αυτούς», είπε ο Μόργκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ITV News την περασμένη εβδομάδα.

Στην κατάθεσή του, ο Σκόμπι αφηγήθηκε επίσης ότι του έδωσαν μια λίστα με κινητά τηλέφωνα για να τα χακάρει όταν εργαζόταν, λίγους μήνες νωρίτερα, ως φοιτητής δημοσιογραφίας, στη Sunday People.

Ο δικηγόρος της MGN Άντριου Γκριν υποστήριξε ότι αυτά τα δύο συμβάντα δεν έγιναν ποτέ και ότι ο Σκόμπι παρουσιάζει «ψευδείς αναμνήσεις», κάτι που ο τελευταίος δήλωσε ότι τον προσβάλλει.

Διέψευσε επίσης ότι έχει «συμφέρον» να βοηθήσει τον Χάρι ή ότι είναι φίλος ή «φερέφωνό» του, όπως τον αποκαλούν οι βρετανικές ταμπλόιντ.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Sunday Mirror Νταν Έβανς, ο οποίος καταδικάστηκε το 2014 για τηλεφωνικές υποκλοπές, κατέθεσε επίσης σήμερα και είπε στο δικαστήριο ότι δεχόταν πιέσεις από στελέχη του ομίλου να χακάρει τηλέφωνα για να γράψει ρεπορτάζ.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει επτά εβδομάδες και ο Χάρι πρόκειται να καταθέσει και ο ίδιος στις αρχές Ιουνίου – το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που θα καταθέσει σε δικαστήριο από τον 19ο αιώνα.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.