ΠΟΥ: Κλείνει εξειδικευμένο παράρτημα του στη Μόσχα λόγω του πολέμου


Το ευρωπαϊκό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει ένα εξειδικευμένο παράρτημα του ΠΟΥ στη Μόσχα και θα μεταφέρει τις λειτουργίες του στη Δανία.


Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά τις εκκλήσεις ήδη από τον Απρίλιο του 2022, λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, να κλείσει η δομή αυτή στην ρωσική πρωτεύουσα.


Η διαδικτυακή συνεδρίαση σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε το μέτρο, συγκλήθηκε μετά το αίτημα μιας ομάδας 30 κρατών τον περασμένο μήνα για διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης.


Στην επιστολή τους τα κράτη υπογράμμιζαν “τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία στην Ουκρανία και πέραν” της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης, που “συνεχίζουν να είναι ένα θέμα μέγιστης σημασίας”.


Η ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ περιλαμβάνει 53 χώρες, εκ των οποίων αρκετές βρίσκονται στην κεντρική Ασία.


Τα κράτη μέλη στην πλειονότητά τους ενέκριναν την απόφαση να κλείσει το συγκεκριμένο “γραφείο πρόληψης και ελέγχου των μη μεταδοτικών ασθενειών” στη Μόσχα και να μεταφέρει τις λειτουργίες του στο περιφερειακό γραφείο στη Δανία, “το αργότερο” την 1η Ιανουαρίου 2024


Το μέτρο δεν αφορά αντιθέτως το γραφείο του ΠΟΥ για την Ρωσία.


Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.