Πουργούρι με χρυσόμηλα | Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ
¼ φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλ. χρυσόμηλα (βερίκοκα) κομμένα στη μέση και μετά σε 4-6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους
1 φλ. πουργούρι (πλιγούρι)
1 ½ φλ. ζεστό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
½ φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
2/3 φλ. σταφιδάκια
1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το πουργούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το πουργούρι να τραβήξει όλο το νερό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα σταφιδάκια, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.