«Πολεμικό προϋπολογισμό» για το 2023 ενέκριναν οι Ουκρανοί


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 17:21

Έναν «προϋπολογισμό για τη νίκη», κατά τη φράση του Ουκρανού πρωθυπουργού Ντενίς Σμιχάλ, ενέκρινε σήμερα το κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Προβλέπει έλλειμμα-ρεκόρ 38 δισ. δολαρίων και διοχέτευση 27,08 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Κάντε τα πάντα για να φέρετε τη νίκη πιο κοντά. Με αυτή τη φιλοσοφία συντάξαμε αυτόν τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Σμιχάλ. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 295 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 35 αποχές.

Οι υπόλοιπες δαπάνες

Πέραν της ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής, άλλες βασικές δαπάνες που προβλέπει ο προϋπολογισμός αφορούν τις συντάξεις, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Έλλειμα, ΑΕΠ και πληθωρισμός

Η επιτροπή οικονομικών, φορολογικής και τελωνειακής πολιτικής του κοινοβουλίου δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 20,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ότι το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 3,2% το 2023 και ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι 28% το επόμενο έτος.

Ο Σμιχάλ, μετά την ψηφοφορία, είπε ότι το ΑΕΠ θα μπορούσε να μειωθεί κατά 32% φέτος και ότι ο πληθωρισμός το 2022 ενδέχεται να αγγίξει το 29,3%.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 17:21

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.