Πολεμική σύρραξη μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας προεξοφλούν οι αγορές – Μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται αυτή την στιγμή στα μεγαλύτερα διεθνή χρηματιστήρια, απόρροια του ότι οι επενδυτές προεξοφλούν την πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει αυτή την στιγμή απώλειες κοντά στο 3%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 943,13 μονάδες χάνοντας 2,88%. Στην Γερμανία ο δείκτης Dax υποχωρεί κατά 503,98 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 3,3%. Στο Παρίσι οι απώλειες είναι 3,16% και στο Λονδίνο 1,85%.

Επίσης σημαντικές απώλειες άνω του 1%, δείχνουν και τα futures στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα σχετική ηρεμία επικρατεί σε ότι αφορά τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με την Παρασκευή.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank χάνει 5,16%, με την Alpha Bank, την Aegean και την Coca Cola να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 4%. Άνω του -3% κινούνται οι Πειραιώς, Jumbo, Εθνική και Μυτιληναίος.

Η πτώση σε ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Motor Oil και Titan ξεπερνά το 2%, ενώ εκείνη σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Σαράντης και Ελλάκτωρ το 1%.

To άρθρο Πολεμική σύρραξη μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας προεξοφλούν οι αγορές – Μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.