Ποια περιοχή της Κύπρου «πνίγηκε» από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου


Στο 288% της κανονικής για τον μήνα ανήλθε η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και τις 8.00 το πρωί της 1ης Νοεμβρίου με τη μεγαλύτερη αύξηση της βροχόπτωσης, σε σχέση με την κανονική για τον μήνα, να καταγράφεται στην Ξυλοτύμπου αγγίζοντας το 557%.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας που δημοσιοποίησε την Τρίτη, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Οκτωβρίου μέχρι το πρωί της 1ης Νοεμβρίου του 2022 ανήλθε στα 94,2 χιλιοστά, σε σύγκριση με μόλις 32,7 χιλιοστά, που είναι η κανονική βροχόπτωση για το μήνα.


Πιο αναλυτικά, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε στα Πλατάνια με 205,3 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 438% της κανονικής για μήνα Οκτώβριο.


Ακολουθεί ο Σαϊττάς με 171,3 χιλιοστά βροχόπτωση, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 415% της κανονικής.


Επίσης, μεγάλο ποσοστό βροχόπτωσης σημειώθηκε από τις αρχές του Οκτωβρίου στον Πρόδρομο με 166,7 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 354% της κανονικής, στον Σταυρό της Ψώκας με 138,3 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 298% της κανονικής και στην περιοχή αεροδρομίου Πάφου με 127,3 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 411% της κανονικής για το μήνα.


Πέραν των πιο πάνω, μεγάλη αύξηση της βροχόπτωσης σε σχεση με την κανονική σημειώθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας κατά 435%, στην Αθηένου κατά 387%, Γεφύρι της Παναγιάς 323% και Σταυρό της Ψώκας κατά 298%.


Διαβάστε επίσης: Έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Κύπρου (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.