Περιμέναμε περισσότερη στήριξη των ΜμΕ από την κυβέρνηση


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, 14:34

«Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, οι άνθρωποι της αγοράς περιμέναμε να δοθεί βαρύτητα και στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται βάναυσα τα τελευταία χρόνια από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, κυρίως λόγω της ακρίβειας και της έλλειψης ρευστότητας».

Αυτό υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε: «Σε μία εποχή που επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό λειτουργικό κόστος, που αγωνιούν καθημερινά για το πως θα μπορέσουν να πληρώσουν οφειλές από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, που βλέπουν την κατανάλωση να έχει υποχωρήσει αισθητά, που στερούνται πολύτιμων κεφαλαίων κίνησης, έχει μεγάλη σημασία να δουν ότι η Πολιτεία δεν τους έχει ξεχάσει και ότι τους στηρίζει ουσιαστικά.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω στοχευμένων μέτρων όπως η βελτίωση των υφιστάμενων ρυθμίσεων για τις οφειλές σε Εφορία και Ταμεία, το δικαίωμα πρόσβασης περισσότερων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ από τα οποία παραμένουν αποκλεισμένες, με μείωση των έμμεσων φόρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με αλλαγή της τραπεζικής πολιτικής τόσο στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας όσο και στο θέμα του ύψους των προμηθειών συναλλαγών αλλά και γενικότερα της στήριξης των δανειοληπτών που έχουν επιβαρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κυβερνητική στήριξη προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας θα εκφραστεί με πιο συγκεκριμένο τρόπο στις εξαγγελίες που θα κάνει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Γιατί αν μείνουμε μόνο σε όσα ανακοινώθηκαν χθες, τότε θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη η εξαφάνιση από τον επιχειρηματικό χάρτη ενός μεγάλου αριθμού ΜμΕ, καθώς οι αντοχές τους έχουν ήδη εξαντληθεί».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, 14:34

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.