Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS: Δωρεάν εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ για τους πολίτες

Η 1η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS και ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), στο πλαίσιο και του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του AIDS, θα υλοποιήσει δράσεις την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 για όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ θα προσφέρει Κινητές Μονάδες Εξέτασης για τη νόσο HIV/AIDS, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ώστε οι πολίτες να κάνουν εξετάσεις δωρεάν. Επίσης, θα διανεμηθούν δωρεάν φυλλάδια και προφυλακτικά.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  • Τοποθέτηση Κινητής Μονάδας Εξέτασης στο κέντρο της Αθήνας στην έξοδο του σταθμού Πανεπιστήμιο, όπου κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού (ωράριο 12:00 – 18:00).
  • Τοποθέτηση Κινητής Μονάδας Εξέτασης στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου, όπου κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού (ωράριο 12:00 – 18:00).
  • Τοποθέτηση Κινητής Μονάδας Εξέτασης στην Λάρισα στην Κεντρική Πλατεία, όπου κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού (ωράριο 12:00 – 18:00).
  • Συμμετοχή και συνεργασία του ΕΟΔΥ Βόρειας Ελλάδας με την ΕΕΜΑΑ και τη Θετική Φωνή στις δράσεις της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών σε όλες τις περιοχές που θα γίνουν δράσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο Κρήτης).

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

To άρθρο Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS: Δωρεάν εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ για τους πολίτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.