Πέτσας για Τουρκία: Στις προκλήσεις απαντάμε με ενίσχυση της αποτροπής και ενότητα

Στις τουρκικές προκλήσεις, με αφορμή και την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (13.02.2022) στον ΑΝΤ1. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για απειλητική διάθεση της Τουρκίας, ενώ σημείωσε ότι σε κάθε εξωτερική απειλή απαντάμε με δύο τρόπους, με ενίσχυση της αποτροπής και ενότητα. Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, η Ελλάδα θέλει να πάει μπροστά την συνεργασία με την Τουρκία μέσα από τον διάλογο.

Πρόσθεσε δε ότι η ατζέντα συνομιλιών είναι συγκεκριμένη και δεν την καθορίζει η Τουρκία και ότι θεωρεί λάθος την στάση αυτών που τήρησαν αποστάσεις από την ελληνογαλλική συμφωνία.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, ο κ. Πέτσας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή συνέντευξή του.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα και για το αν θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τόνισε και πρόσθεσε πως δεν βλέπει τον λόγο να ρισκάρουμε την αποκλιμάκωση που υπάρχει αυτή την στιγμή. «Καλύτερα να προσέχουμε, παρά να έχουμε πισωγύρισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που αυτή έχει επιφέρει ο κ. Πέτσας σημείωσε η κυβέρνηση είναι δίπλα σε όσους πλήττονται και ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν παρθεί στοχευμένα μέτρα. Όπως είπε η κυβέρνηση μειώνει φόρους και αυξάνει τον κατώτατο μισθό.

Για το θέμα με τα αδήλωτα τετραγωνικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση, όμως με υψηλότερα πρόστιμα για όσους καθυστέρησαν να τα δηλώσουν, έτσι ώστε να μην αδικηθούν οι συνεπείς πολίτες.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

To άρθρο Πέτσας για Τουρκία: Στις προκλήσεις απαντάμε με ενίσχυση της αποτροπής και ενότητα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.