Πάτρα: Έκρηξη κρουσμάτων σε δομές ηλικιωμένων και αναπήρων

Αυξημένη ανησυχία υπάρχει στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετά από διασπορά του κορονοϊού σε κλειστές δομές της Πάτρας, αλλά και ανάμεσα σε παιδιά. Πολλά από αυτά μάλιστα έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι σαρώνει στην Αχαΐα, και ειδικά η μετάλλαξη Όμικρον. Στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο έγιναν 121 τεστ Covid-19 και διαγνώστηκαν τρία θετικά, σε δομή ΑμΕΑ του Αιγίου ελήφθησαν 25 δείγματα και τα δέκα ήταν θετικά, στο Άσυλο Ανιάτων βρέθηκαν 22 θετικοί τρόφιμοι οι 10 εκ των οποίων νοσηλεύονται, και στο «Αγάπης Μέλαθρον» στο Αίγιο διενεργήθηκαν χθες 50 rapid test και τα επτά ήταν θετικά.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα διότι είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι με ασθένειες που δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν τον ιό. Μας ανησυχεί που πέρασε ο ιός σε πολύ ευάλωτους χώρους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης.

Αύξηση και στις νοσηλείες παιδιών

Μυστήριο επικρατεί σχετικά με τις αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες παιδιών στα νοσοκομεία της Πάτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», από τις αρχές του Δεκεμβρίου οι παιδιατρικές κλίνες κορονοϊού δεν έμειναν ούτε μία ημέρα κενές. Χθες νοσηλεύονταν οκτώ παιδιά. Το μόνο θετικό, όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής και διευθυντής της Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, είναι ότι νοσούν ελαφρά και μετά από λιγοήμερη νοσηλεία παίρνουν εξιτήριο.

Στις Κλινικές κορoνοϊού ενηλίκων χθες νοσηλεύονταν 105 ασθενείς, τέσσερις στη ΜΑΦ και 12 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 63 ασθενείς στις Κλινικές Κορoνοϊού και 8 στη ΜΕΘ.

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.