Πάστα Φλώρα νηστίσιμη (φθινοπωρινή σονάτα)

Υλικά

  • 3 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. Baking Podwer
  • 1/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 7 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 7 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (χρυσόμηλο, φράουλα, κυδώνι)
  •  1 ταρτιέρα διαμέτρου 25-27 εκ.
  • 2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ
  • ½ κουταλάκι λάδι για να λαδώσουμε την ταρτιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κτυπούμε στο χέρι ή στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό και τη φλούδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου με B.P (καλύτερα να τα κοσκινίσουμε μαζί πριν τα προσθέσουμε) και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκατοστού για να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας (την έχουμε λαδώσει προηγουμένως). Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε λεπτά κορδονάκια και τα τοποθετούμε πάνω από την μαρμελάδα ή με κουπ πατ κόβουμε μπισκοτάκια και τα ακουμπάμε στην επιφάνεια της. Αν θέλουμε χωρίζουμε νοερά τη βάση σε τεταρτημόρια  ή στη μέση και χρησιμοποιούμε περισσότερες από μία μαρμελάδα με διαφορετικούς χρωματισμούς και γεύσεις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.