Ο ΠΙΣ ζητά μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και αυξήσεις για τους γιατρούς

Στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών που σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου εδώ και δύο χρόνια σώζουν ζωές «με κόστος πολλές φορές τη δική τους υγεία», τάσσεται ο Πανελλήνιο Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Ζητά μάλιστα από την την πολιτεία να ανταμείψει τους γιατρούς για το έργο τους, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αφήνει υπόνοιες για την επιστημοσύνη και την εργατικότητά τους.

Σύμφωνα με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στα νοσοκομεία της χώρας δίνεται τα τελευταία δύο χρόνια αξιοθαύμαστη μάχη για την αντιμετώπιση των βαρύτατων περιστατικών με κορονοϊό που φτάνουν σε αυτά καθημερινά. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων συνδράμουν τους συναδέλφους τους της πρώτης γραμμής, καθώς ολόκληρες κλινικές και το πλήθος των κλινών στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν διατεθεί για τους ασθενείς με COVID-19.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, η πλειοψηφία όσων καταλήγουν στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με συνοδά νοσήματα και κυρίως ανεμβολίαστοι. Με τις καθημερινές νέες εισαγωγές να είναι εκατοντάδες, «κάποιοι αφήνουν υπόνοιες για την επιστημοσύνη και την εργατικότητα των γιατρών, που ενώ έχουν σηκώσει στις πλάτες τους όλο το βάρος της πανδημίας, συνεχίζουν να προσφέρουν το 100% των δυνατοτήτων τους», τονίζουν οι γιατροί του ΠΙΣ και παραθέτουν τα πραγματικά, όπως λένε στοιχεία, από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτά, οι θάνατοι στην ηλικία > 65 ετών αντιπροσωπεύουν το 82,8% Η διάμεση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 65 έτη με το 84,0% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (551 χθες), οι 428 (77.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόλις 123 (22,32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι γιατροί του ΠΙΣ ζητούν, άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και η εναρμόνιση του ιατρικού μισθολογίου στο επίπεδο της ζώνης του ευρώ: «Είναι οι άμεσες διορθωτικές κινήσεις που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ«, αναφέρουν και καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους:

«Ο ΠΙΣ δεν θα ανεχτεί καμία υπόνοια για την ποιότητα και το εύρος του έργου των γιατρών στα νοσοκομεία ειδικά από μη επιστήμονες της Υγείας. Και συγχαίρει τους γιατρούς για την αυτοθυσία με την οποία συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους».

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.