Ο πιο σοκολατένιος κορμός

ΥΛΙΚΑ
• 16ο γρ αλεύρι φαρίνα
• ½ κουταλάκι σόδα
• ½ κουταλάκι baking powder
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• 55 γρ ΙΟΝ κακάο
• 125 ml νερό ζεματιστό
• 115 γρ ξινή κρέμα (sour cream)
• 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 50 γρ καστανή ζάχαρη
• 2 μεγάλα αυγά
• 90 γρ βούτυρο ανάλατο
• 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
• 200 γρ ΙΟΝ patisserie σοκολάτα κουβερτούρα κλασική
• 200 γρ κρέμα γάλακτος
• 50 γρ ΙΟΝ σοκολάτα κουβερτούρα 72% κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στενόμακρου ταψιού, 12Χ22 εκ. περίπου. Καλύπτετε τη βάση και τις μακριές πλευρές του ταψιού με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετό χαρτί να εξέχει από τα πλάγια.

Βάζετε το κακάο και το νερό που κοχλάζει σε ένα μπολ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κακάο. Προσθέστε τη sour cream και ανακατέψτε ξανά.

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ, το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Βάζετε στον κάδο του
μίξερ τις ζάχαρες με τα αυγά και κτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέστε το βούτυρο και κτυπήστε ξανά.
Προσθέστε το μείγμα κακάο και sour cream. Τέλος προσθέστε το αλεύρι και κτυπήστε το μείγμα μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι. Βάλτε το μείγμα στο ταψί. Ψήνετε για 40-45 λεπτά.

Φτιάξτε την γκανάς περίπου 10 λεπτά πριν να ψηθεί το κέικ. Κόβετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπολ.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Μόλις βράσει τη ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για λίγο και ακολούθως ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.

Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο, τρυπήστε όλη του την επιφάνεια με ένα ξύλινο ή μεταλλικό σουβλάκι. Περιχύστε το κέικ αργά-αργά, με το 1/3 από την γκανάς. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στο ταψί του. Κρατήστε την υπόλοιπη γκανάς σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν κρυώσει το κέικ το βγάζετε από το ταψί χρησιμοποιούντες το χαρτί που εξέχει. Το βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με την υπόλοιπη γκανάς και ρίχνετε πάνω τη μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη.

Σερβίρετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου, σε φανατικούς σοκολατοφάγους.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.