Ο Ερντογάν τραγούδησε στο «μπαλκόνι της νίκης»

Ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα με μία θριαμβευτική και γεμάτη ενέργεια ομιλία και έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Εμινέ.

Αφότου εξήλθε από τα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, τραγούδησε «σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και δεν ρωτούν… Τον αγαπάμε, τον αγαπάμε πολύ».

 

 

 

Απευθυνόμενος στο πλήθος που τον αποθέωνε, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών, αλλά μοιάζοντας να αποδέχεται πλέον πως η διεξαγωγή δεύτερου γύρου, το αποτέλεσμα του οποίου θα «σεβαστεί», είναι πράγματι απαραίτητη. «Στα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα συγκεντρώσουμε ποσοστό άνω του 50%», συμπλήρωσε.

«Μολονότι τα αποτελέσματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα, είμαστε καθαρά μπροστά», είπε. «Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας και της επόμενης», διαβεβαίωσε.

Ακόμα, ευχαρίστησε τους οπαδούς του και τους πολίτες για τη «συμμετοχή ρεκόρ» στις εκλογές, απορρίπτοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης των αποτελεσμάτων.

«Νίκησε η χώρα μας, το έθνος μας», είπε, χαρακτηρίζοντας υποδειγματική την εκλογική διαδικασία, «παράδειγμα» για τον κόσμο, κατ’ αυτόν: «Η Τουρκία έδειξε πως είναι ανάμεσα στις ηγετικές δημοκρατίες του κόσμου».

«Ξεκινώντας από αύριο το πρωί θα εργαστούμε, θα τρέξουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τις καρδιές του έθνους μας. Κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την άνοδο του τουρκικού αιώνα. Εύχομαι η γιορτή της δημοκρατίας στις 14 Μαΐου να είναι και πάλι ευοίωνη», συνέχισε.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η παράταξή του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στην τουρκική Βουλή μαζί με τον εταίρο του, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα MHP.

 

 

 


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate