Ο ΓΓ CSU παραιτήθηκε για λόγους υγείας-Κατηγορείται ότι απείλησε δημοσιογράφο


Την παραίτησή του «για λόγους υγείας» υπέβαλε πριν από λίγες ώρες ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Στέφαν Μάιερ, ο οποίος ωστόσο φέρεται να εκβίασε με «εξόντωση» δημοσιογράφο του περιοδικού Bunte.


 


«Για λόγους υγείας, ζήτησα από τον αρχηγό του κόμματος (σσ. τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ) να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου», δήλωσε ο κ. Μάιερ. Σύμφωνα ωστόσο με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο εκδοτικός οίκος Burda τον κατηγορεί ότι εκβίασε και απείλησε δημοσιογράφο του, λέγοντάς του: «Θα σε καταστρέψω, θα σε βρω, θα σε κυνηγήσω μέχρι το τέλος της ζωής σου, απαιτώ 200.000 αποζημίωση για την ταλαιπωρία και την οδύνη, πρέπει να μου τα μεταβιβάσεις άμεσα, σήμερα». Όπως επισημαίνει ο τηλεοπτικός σταθμός n-tv, υπάρχει και μάρτυρας για τις απειλές του 48χρονου πολιτικού, οι οποίες εκφράστηκαν τηλεφωνικά.


Ο κ. Μάιερ στην παραίτησή του παραδέχθηκε πάντως ότι «σε μια συνομιλία με δημοσιογράφο του περιοδικού Bunte, η οποία έγινε λόγω κατάφωρα παράνομων ρεπορτάζ, μπορεί να χρησιμοποίησα επιλογή λέξεων τις οποίες εκ των υστέρων δεν θεωρώ κατάλληλες». Τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για 8χρονο εκτός γάμου γιο του πολιτικού, για του οποίου τη διατροφή αρνείτο να πληρώσει. Ο κ. Μάιερ επισήμως δηλώνει άγαμος και χωρίς παιδιά.


«Οι απειλές εξόντωσης εναντίον δημοσιογράφων από μέλη του κοινοβουλίου μας, δηλαδή ενός συνταγματικού οργάνου, αποτελούν εξωφρενική παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων του παιχνιδιού και της πολιτικής κουλτούρας στη χώρα μας», δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Burda, Φίλιπ Βέλτε. «Ως ελεύθερος τύπος, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ανεχτούμε», πρόσθεσε.


Διαβάστε ακόμη: Σολτς: Θα στηρίξουμε την αίτηση ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.