Ο Βαρουφάκης στις ιδρυτικές εργασίες του ΜέΡΑ25 Ιταλίας στη Ρώμη


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, 01:20

Στη Ρώμη βρέθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για να χαιρετίσει τις ιδρυτικές εργασίες του ΜέΡΑ25 Ιταλίας, του ιταλικού αδερφού κόμματος του ΜέΡΑ25.

“Αυτοί που πρέπει να κάνουν κάτι είναι η Αριστερά. Αυτή ευθύνεται, αυτή είναι ένοχη, αυτή απέτυχε και έχουμε σήμερα τους φασίστες, τους τραπεζίτες, τους γραφειοκράτες, την Μελόνι κλπ. Η ακροδεξιά, το σύστημα, οι ολιγάρχες κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν γι’ αυτούς. Πετυχαίνουν τους απάνθρωπους στόχους τους. Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Ευρώπη, παντού. Τώρα είναι η ώρα. Αυτή είναι η ευκαιρία της Αριστεράς και του ΜέΡΑ25” ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Μετά την ίδρυση του ΜέΡΑ25 Ιταλίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Ιταλίας Φεντερίκο Ντόλτσε βρέθηκαν με μεικτό κλιμάκιο των δύο αδερφών κομμάτων σε Οργανισμό ιταλικού συνδικάτου για την στέγαση, την φροντίδα και την απασχόληση αστέ​γων στη Ρώμη, το “binario 95”.

Οι άνθρωποι του Οργανισμού, αλλά και άστεγοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη δομή, συνομίλησαν με το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 Ελλάδας και Ιταλίας και ενημέρωσαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Φεντερίκο Ντόλτσε για το σπουδαίο έργο που γίνεται με την φροντίδα των ανθρώπων αυτών που είναι αρκετοί πια στη Ρώμη και την Ιταλία, όπως και στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ευχαρίστησε για την σχετική ενημέρωση και δήλωσε την στήριξη και τον θαυμασμό του στο έργο το οποίο γίνεται, με τον επικεφαλής του εγχειρήματος να του δωρίζει κάποιες από τις δημιουργίες των αστέγων και να δηλώνει πως αναμένει την στήριξη του ΜέΡΑ25 Ιταλίας στο εγχείρημα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Ιταλίας να τον διαβεβαιώνει σχετικά.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του κλιμακίου στον Οργανισμό “binario 95” ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας του Βατικανού “Avvenire” και συνομίλησε με τους συντάκτες του εντύπου.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, 01:20

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.