Ο αυταρχικός εκσυγχρονισμός είναι ο σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 04:37

“Ο αυταρχικός εκσυγχρονισμός είναι η καλύτερη περιγραφή για το ποιος είναι ο σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική του είναι βαθιά αντιλαϊκή στα ζητήματα των εργασιακών δικαιωμάτων, των κοινωνικών ανισοτήτων, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων συνολικά”, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα “νεοσυντηρητικό μοντέλο διακυβέρνησης και η κατασκευή των ηγετών τους”.

“Το πολιτικό πρότζεκτ του Κυριάκου Μητσοτάκη φτιάχνει ανθρωπότυπους σαν τον κ. Πάτση, σαν την κ. Πιτσίκα και μια σειρά από άλλα στελέχη, που πολλοί από αυτούς είναι και ένα αμάλγαμα λίγο συντηρητική, αυταρχική δεξιά με τις χειρότερες παραδόσεις του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ”, είπε ο κ. Ηλιόπουλος και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός “δίνει μάχες με μισθοφόρους της πολιτικής”.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκδόσεις “Νήσος” και ο όμιλος φίλων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με αφορμή το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, με τίτλο “Μια καριέρα – Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Η δημοσιογράφος Όλγα Στέφου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “υπερσυγκέντρωση εξουσιών και αλλεπάλληλα σκάνδαλα”, ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου παρατήρησε: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εμφανίζεται ως φιλελεύθερος ηγέτης. Πώς μοιάζει τότε με έναν Βαλκάνιο Όρμπαν;”

Τη συζήτηση συντόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Μιχάλης Μπαρτσίδης. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 04:37

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.