Ουκρανική κρίση – Μπλίνκεν: Στημένες προκλήσεις της Ρωσίας για να δικαιολογήσει επίθεση

Καθώς συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι οι βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 48 ώρες είναι μέρος των προσπαθειών της Ρωσίας να δημιουργήσει «στημένες προκλήσεις» για να δικαιολογήσει περαιτέρω «επιθετικότητα». Νέες δηλώσεις πρόκειται να κάνει στις 23:00 απόψε, Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Βρετανίας, καθώς την ηγεσία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προχωρήσει σε μια «ενημέρωση για τις συνεχείς προσπάθειές μας να επιδιώξουμε την αποτροπή και τη διπλωματία, καθώς και για τη συσσώρευση στρατιωτικών στρατευμάτων της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία».

«Τα γεγονότα των τελευταίων 24/48 ωρών εντάσσονται σε ένα σενάριο που συνίσταται στην δημιουργία στημένων προκλήσεων, στην συνέχεια στην ανάγκη απάντησης στις προκλήσεις αυτές και τέλος στην διεξαγωγή νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μπλίνκεν μιλώντας κατά την διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.