Ουκρανική κρίση: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Ρώσοι ολιγάρχες στο «στόχαστρο» των κυρώσεων της ΕΕ

Πακέτο οικονομικών κυρώσεων -όπως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων, αλλά και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις- που «στοχεύουν» πολιτικά στελέχη και μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, όσο και επιχειρηματίες και Ρώσους ολιγάρχες, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, επιβάλλονται κυρώσεις που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις με τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και περιορισμό στην πρόσβαση της Ρωσίας και ρωσικών τραπεζών στις αγορές κεφαλαίων της ΕΕ.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πακέτο κυρώσεων για να απαντήσει στην απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών των περιφερειών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες οντότητες, καθώς και στην επακόλουθη απόφαση για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων σε αυτές τις περιοχές.

«Τέτοιες αποφάσεις είναι παράνομες και απαράδεκτες. Παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ρωσίας και κλιμακώνουν περαιτέρω την κρίση» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.