Ουκρανία: Το AFP αποτίει φόρο τιμής στο δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στη Μπαχμούτ

Φίλοι και συνάδελφοι του Αρμάν Σολντέν, του δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Κίεβο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον νεκρό, τη μνήμη, την ενσυναίσθηση και την αφοσίωσή του στο επάγγελμά του.

Ο Αρμάν Σολντέν έχασε τη ζωή του σε βομβαρδισμό ενώ έκανε ρεπορτάζ μαζί με μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου κοντά στην πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων.

Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη της διοίκησης και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν σήμερα για μια εκδήλωση μνήμης που οργάνωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, όπου κρεμόταν ένα μεγάλο πανό που απεικόνιζε χαμογελαστό τον 32χρονο ρεπόρτερ.

Ο πρόεδρος του AFP Φαμπρίς Φρις, επικαλούμενος τη μητέρα του Αρμάν, περιέγραψε τον δημοσιογράφο σαν να ήταν «όλη η ανθρωπότητα μέσα σε έναν άνθρωπο» και υπογράμμισε ότι οι φίλοι του, η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του «τον λάτρευαν».

«Ο Αρμάν έχασε τη ζωή του για να μπορούν εκατομμύρια άνθρωποι να ξέρουν τί συμβαίνει στην Ουκρανία. Την ώρα που ένας απάνθρωπος πόλεμος ρημάζει την Ουκρανία, η μνήμη του Αρμάν είναι η περηφάνια μας», πρόσθεσε ο Φρις.

Ο Φιλ Τσέτγουιντ, διευθυντής ειδήσεων του AFP, χαρακτήρισε τον Σολντέν «αναπόσπαστο κομμάτι» της κάλυψης του πολέμου στην Ουκρανία και τον ευχαρίστησε που συνέβαλε στην «εξαιρετική» κάλυψή του.

«Δεν υπήρχε κανένας τόσο θαρραλέος και τόσο προσηλωμένος όσο ο Αρμάν Σολντέν», δήλωσε προσθέτοντας: «Η απώλεια του Αρμάν μάς έχει συντρίψει γιατί τον θεωρούσαμε τον καλύτερο του Γαλλικού Πρακτορείου».

Ο Αρμάν Σολντέν, που γεννήθηκε στη Βοσνία, είναι ο τρίτος Γάλλος ρεπόρτερ που χάνει τη ζωή του από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και τουλάχιστον ο 11ος ρεπόρτερ, συνοδός ή οδηγός δημοσιογράφου που σκοτώνεται, σύμφωνα με τις ΜΚΟ για την προστασία του Τύπου.

«Η αφοσίωση του Αρμάν στη δουλειά του, για να αφηγηθεί στον κόσμο την ιστορία αυτού του φριχτού πολέμου, ήταν απόλυτη», δήλωσε ο Αντουάν Λαμπροσινί, αρχισυντάκτης αρμόδιος για την κάλυψη του πολέμου της Ουκρανίας.

«Ο Αρμάν διακρίθηκε σε όλα όσα έκανε γιατί ποτέ δεν προσπέρασε το γεγονός ότι πέρα από τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, υπάρχουν άνδρες, γυναίκες, παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, αδέλφια», πρόσθεσε.

«Θα κρατήσουμε για πάντα μέσα μας το γενναιόδωρο χαμόγελό σου, το γέλιο και το θάρρος σου, την προσοχή σου στους άλλους, την ενέργειά σου, τον ενθουσιασμό και τη χαρά σου», δήλωσε ο Εμανουέλ Πεσό, δημοσιογράφος του AFP που βρισκόταν δίπλα του τη στιγμή του θανάτου του


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.