Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones – Καταρρίφθηκαν όλα λέει το Κίεβο

Επίθεση με drones εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία, στην πρώτη εδώ και 12 ημέρες, μετά την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner.

Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν υποστηρίζει από τη πλευρά του το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (2/7) πως κατέρριψε τρεις πυραύλους κρουζ και οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Όλοι οι εναέριοι στόχοι -8 επιθετικά UAV (σ.σ.: μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) Σαχέντ-136/131 και 3 πύραυλοι κρουζ Kalibr- καταστράφηκαν!», δήλωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Οκτώ Σαχέντ (σ.σ.: Ιρανικής κατασκευής) εκτοξεύθηκαν από τα νοτιοανατολικά και τρεις πύραυλοι Kalibr εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα», πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία στην ανακοίνωσή της.

Ένας άνδρας τραυματίσθηκε στο πόδι και τρεις ιδιωτικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές από την πτώση συντριμμιών στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τον Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Η Ρωσία έχει εντείνει από το Μάιο τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και με πυραύλους, ενώ το Κίεβο έχει ξεκινήσει την από καιρό αναμενόμενη αντεπίθεσή του στα εδάφη της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.