Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν κατεχόμενα εδάφη στο νότιο τμήμα της χώρας

Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν εδάφη που είχαν καταλάβει οι ρώσοι εισβολείς κοντά στην κοινότητα Ρομπότινε της περιφέρειας Ζαπορίζια, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Προς την κατεύθυνση της Τάβρια», έγραψε ο στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάβσκι, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο μέτωπο, σε ανάρτηση που έκανε αργά χθες Σάββατο στην πλατφόρμα Telegram. «Απελευθερώθηκαν εδάφη. Οι (ουκρανικές) δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατηγός Ταρνάβσκι δεν διευκρίνισε ποιες ακριβώς κοινότητες απελευθερώθηκαν.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε «πρόοδο στην περιοχή του Ρομπότινε, στην περιφέρεια Ζαπορίζια».

Αναφερόμενος στις απώλειες των δυνάμεων της Μόσχας, ο ουκρανός στρατηγός είπε πως 80 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 160 τραυματίστηκαν σε μάχες των τελευταίων 24 ωρών, ενώ υποστήριξε πως δύο ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς που αφορούν το πεδίο των μαχών.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.