Ουκρανία – ΝΑΤΟ: Η Ρωσία σχεδιάζει πλήρους κλίμακας επίθεση – Νέα εισβολή «βλέπουν» οι ΗΠΑ

Για (νέα) «εισβολή» κάνουν λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, κατόπιν της αναγνώρισης της αναξαρτησίας τους εκ μέρους του Κρεμλίνου, ενώ από πλευράς ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζει πως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η Μόσχα σχεδιάζει «πλήρους κλίμακας» επίθεση. Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα από το Λευκό Οίκο στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Κατόπιν της αρχικής διστακτικότητας στη χρήση του όρου από τον Λευκό Οίκο, η διακυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρεται πλέον τις τελευταίες ώρες σε εισβολή –«κόκκινη γραμμή» για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έχει προειδοποιήσει πως θα οδηγήσει σε σκληρές αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

«Θεωρούμε ότι, ναι, αυτή είναι η έναρξη μίας εισβολής, νέας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία» δήλωσε ο Τζον Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, δίνοντας έμφαση στο «νέα», δεδομένου ότι η Ρωσία έχει ήδη εισβάλει και προσαρτήσει την χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.