Κόσμος

Ορμπάν: Η Ουγγαρία θα υπογράψει συμφωνία με τη Σουηδία για την αμυντική βιομηχανία

Η Ουγγαρία θα υπογράψει συμφωνία με τη Σουηδία για την αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα στη Βουδαπέστη με τον σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, καθώς η Ουγγαρία ετοιμάζεται να επικυρώσει τελικά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Θα κλείσουμε όλα τα θέματα που εκκρεμούν και θα υπογράψουμε μια συμφωνία για την αμυντική βιομηχανία, μια σοβαρή συμφωνία δεδομένου του μεγέθους της Ουγγαρίας, και θα λάβουμε επίσης μερικές αποφάσεις ή … (θα θέσουμε) στόχους για στρατιωτική συνεργασία», δήλωσε ο Ορμπάν μιλώντας στον κρατικό ραδιοσταθμό. Δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα δώσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου ενώ το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας πρόκειται να εγκρίνει με ψηφοφορία τη Δευτέρα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Τη Δευτέρα το ουγγρικό κοινοβούλιο θα θέσει την τελική σφραγίδα σ’ αυτή», δήλωσε ο Ορμπάν στο ραδιοσταθμό.

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει ακόμα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας, καθώς το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ορμπάν έχει επανειλημμένα καθυστερήσει την ψηφοφορία, επικαλούμενο τις επικρίσεις της Σουηδίας σε βάρος της Ουγγαρίας σχετικά με το κράτος δικαίου.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button