Οι ΥΠΕΞ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις


  


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν, ύστερα από συνομιλίες που είχαν στην Ουάσινγκτον, να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν συγκρουστεί επανειλημμένως για τον έλεγχο του διαφιλονικούμενου θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ.


«Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχαν ο αρμένιος ΥΠΕΞ Αραράτ Μιρζογιάν και ο αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.


«Το θετικό ήταν ότι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν, έφεραν στην επιφάνεια πολλές από τις διαφωνίες τους και τελικά μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές, να εμπλακούν σε απευθείας διάλογο τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 286 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών. Η εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ έβαλε τέλος στις χειρότερες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη μεθόριο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μετά τον πόλεμο του 2020.


Διαβάστε ακόμη: Ζελένσκι: Χωρίς ειρήνη δεν θα υπάρξει πολιτική στην κλιματική αλλαγή


Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.