Οι ιστορικοί δεσμοί Κύπρου-Κούβας αναδείχθηκαν σε συνάντηση ΠτΒ με νέο Πρέσβη


Οι ιστορικοί δεσμοί Κύπρου-Κούβας αναδείχθηκαν στη συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, με τον νέο Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, Angel Gustavo Suarez Cordero, την Παρασκευή στη Λευκωσία.


 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμησή της για τη θέση αρχών και τη διαχρονική στήριξη της Κούβας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.


Ο Κουβανός Πρέσβης υπογράμμισε ότι τις δύο χώρες συνδέουν ιστορικοί δεσμοί και κοινά πολιτιστικά χρακτηριστικά, ως νησιωτικά κράτη. Ο κ. Suarez Cordero επαναβεβαίωσε τις θέσεις αρχών και την αλληλεγγύη της χώρας του όσον αφορά στο Κυπριακό. Εξέφρασε, παράλληλα, ειλικρινείς ευχαριστίες για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη της Κύπρου προς τον λαό της Κούβας, στις δύσκολες συγκυρίες που εξακολουθεί να βιώνει. Ενημέρωσε επίσης την κ. Δημητρίου για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρεί η χώρα του, μέσω δημοψηφισμάτων, προς όφελος του κουβανικού λαού. 


Τέλος, εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για την περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Κούβας σε διάφορα επίπεδα, καθώς και για πρωτοβουλίες και δράσεις, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας, που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.


Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.