Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023, 03:27

«Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, αναφερόμενος στον τραυματισμό εργαζομένου στην Κρήτη, αλλά και στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται σερβιτόρος στη Ρόδο να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να παραδώσει παραγγελία σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα.

Ειδικότερα, για το περιστατικό στο ξενοδοχείο στην Κρήτη, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει επιληφθεί η Επιθεώρηση Εργασίας. Ήδη, όπως είπε, μετά την παρέμβασή της, ο εργαζόμενος θα εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές, η επιχείρηση επίσης τον προσέλαβε για έναν χρόνο και θα καλύψει τα έξοδα θεραπείας του, ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι υπήρξε άμεση επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας και συμπλήρωσε ότι κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί έλεγχο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα διασφαλιστούν και θα γίνουν απολύτως σεβαστά. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι όποιος επιχειρηματίας-εργοδότης κάνει ότι αυτό το ξεχνάει θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, χωρίς καμία απολύτως επιείκεια.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023, 03:27

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate