Οικονόμου σε Τσίπρα: Όλες οι αναθέσεις έγιναν νόμιμα, καμία σχέση με βοσκοτόπια

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

«Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά την «συριζαϊκή λογιστική» και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά. Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ.», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Και συνεχίζει: «Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2.7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς. Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δις. Η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει: «Όλες δε οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν λάβει την έγκρισή του. Καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων».

To άρθρο Οικονόμου σε Τσίπρα: Όλες οι αναθέσεις έγιναν νόμιμα, καμία σχέση με βοσκοτόπια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.