Οικολόγοι: Καταδικάζουμε την αναγνώριση των αποσχισθείσων περιοχών Ουκρανίας


Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την αναγνώριση των δύο αποσχισθείσων περιοχών της Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από τη Ρωσία.


 


Αυτούσια η ανακοίνωση:


Η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας κ. Πούτιν για αναγνώριση των δύο αποσχισθείσων περιοχών της Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Πρόκειται για μία προκλητική κίνηση από μέρους της Ρωσίας που θα επιφέρει περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή.


Τα όσα ανέφερε χθες ο Βλαδιμήρ Πούτιν, δεν είναι τίποτα άλλο από μία επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας επί των εδαφών της. Μια επανάληψη της διαδικασίας που ακολούθησε με την προσάρτηση της Κριμαίας και Σεβαστούπολης το 2014.


Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία όπως ρίξει τους τόνους και σταμάτησε την επεκτατική της πολιτική. Η ανατροπή των λεπτών ισορροπιών που προέκυψαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης φέρνουν όλο τον κόσμο πιο κοντά σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο ή, ακόμη χειρότερα, σε μια νέα παγκόσμια σύρραξη. Καλούμε δε την Ευρώπη όπως με συντονισμένες ενέργειες βοηθήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή και αποκλιμακώσει το τεταμένο κλίμα. Η Κύπρος, θύμα των ψυχροπολεμικών παιχνιδιών της μεταπολεμική περιόδου, παραμένει ημικατεχόμενη και αναζητεί επίλυση του Κυπριακού δεκαετίες μετά την εισβολή των εδαφών της από την Τουρκία. Ας μην δημιουργούμε νέα ημικατεχόμενα κράτη και πολεμικές συρράξεις, με τόσο μεγάλο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος.


Αναμφισβήτητα η υπόθεση της διασφάλισης της ειρήνης απαιτεί την ειλικρινή δέσμευση όλων των μερών.


Διαβάστε επίσης: LIVE: Σε συναγερμό η Δύση μετά την αναγνώριση Ντόνετσκ-Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.