Ντάουντεν: Το ΗΒ είναι αντιμέτωπο με δύσκολες αποφάσεις για τον προϋπολογισμό


Η Βρετανική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις για τη φορολογία και τις δαπάνες, σε μια προσπάθεια να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Όλιβερ Ντάουντεν, αρνούμενος να σχολιάσει πιθανά μέτρα.


Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και ο Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ θα αναπτύξουν σχέδια για να καλύψουν ένα έλλειμμα τουλάχιστον 40 δισ. στερλίνων (€45,4 δισ.) με το πρώτο πρόγραμμα προϋπολογισμού στις 17 Νοεμβρίου.


Αξιωματούχοι λένε ότι όλα τα μέτρα είναι πιθανά, όπως η επέκταση του φόρου για τα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας και η περικοπή του αφορολόγητου για εισόδημα από μερίσματα.


«Είναι σωστό να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις», είπε ο Ντάουντεν στο Sky News. «Πρέπει να πω σε εσάς και τους θεατές σας ότι θα υπάρξουν, δυστυχώς, πιο σημαντικές δύσκολες αποφάσεις στη δήλωση του φθινοπώρου».


Ο Ντάουντεν πρόσθεσε ότι, ενώ επικεντρώνεται στην προστασία των πιο ευάλωτων ατόμων, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις τόσο για τη φορολογία όσο και για τις δαπάνες.


Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.