Νιόκι με μελιτζάνες | Χρυσές Συνταγές

Υλικά

Για τις μελιτζάνες:

600 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

70 ml ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για τα νιόκι:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά

125 ml λευκό κρασί

400 γρ. ντομάτες συσκευασμένες

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

500 γρ. νιόκι

Αλατισμένο νερό για βράσιμο

1 φλ. τυρί μοτσαρέλα

¼ φλ. τυρί παρμεζάνα

Φυλλαράκια βασιλικό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάστα ντομάτας. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.

Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις βγουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.

Βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες στο τηγάνι με τη σος ντομάτας. Προσθέτουμε τα νιόκι και ½ φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά και τον βασιλικό. Μεταφέρουμε σε σχάρα του φούρνου (240°C) και ψήνουμε 7-8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.