Νεκροί και τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Λιμάν στην Ουκρανία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Λιμάν της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, 500η ημέρα του πολέμου, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε λάβει γνώση για ανθρώπους που σκοτώθηκαν (…) από βομβαρδισμό του εχθρού σήμερα το πρωί», ανέφερε το υπουργείο στο Telegram, προσθέτοντας ότι ακόμη 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν γύρω στις 10:00 το πρωί σε δύο οδικές διασταυρώσεις σε απόσταση 200 μέτρων η μία από την άλλη, όπου βρίσκονταν μικρά καταστήματα και καφετέριες και πολλοί κάτοικοι βρίσκονταν εκεί εκείνη την ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, και με μάρτυρες.

Η πόλη Λιμάν, ένας βασικός σιδηροδρομικός κόμβος στην ανατολική Ουκρανία ανακαταλήφθηκε τον Οκτώβριο από τον ουκρανικό στρατό.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε ουκρανικό νυχτερινό βομβαρδισμό στην πόλη Ολέκσι, που τελεί υπό ρωσική κατοχή, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το TASS, δεκάδες οβίδες εκτοξεύτηκαν από τον ουκρανικό στρατό προς αυτήν την πόλη και σε άλλες κοντινές πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.