Να απαντήσει ο Μητσοτάκης στα ερωτήματα για τις υποκλοπές


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, 13:48

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης εμποδίζει την ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα για τις υποκλοπές, κρύβει μάρτυρες μην τυχόν και τον “καρφώσουν”, κρύβεται πίσω από το απόρρητο και ο εκπρόσωπός του σχεδόν επιβεβαιώνει πως υπάρχουν και υπουργοί που ήταν σε παρακολούθηση εκτός από το Predator και από την ΕΥΠ, ακόμα και στελέχη της ΝΔ και θύματα του κακόβουλου λογισμικού, όπως η κ. Κεφαλογιάννη, ζητούν να αρθεί η αντισυνταγματική διάταξη που εμποδίζει την ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει να κρύβει την ενοχή του και να κρύβεται», σχολιάζει και ζητά από τον πρωθυπουργό «να έρθει την Παρασκευή και να απαντήσει -ως οφείλει σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία- στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας».

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής ερωτήματα:

«Μπορεί να δεσμευθεί ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησης, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό Predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη “νόμιμη” διαδικασία της επισύνδεσης;» και: «Σκοπεύει να ζητήσει τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησης που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσει άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ αυτών που ήταν και σε διαδικασία “επίσημης” επισύνδεσης από την ΕΥΠ;».

«Η επίκληση άγνοιας, η σιωπή και η απόκρυψη στοιχείων δεν θα τον σώσουν», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, 13:48

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate