Νίκη Κεραμέως για συμφωνία ΕΚΠΑ – Yale: «Μια τόσο θετική εξέλιξη, αντιμετωπίζεται με τόση μιζέρια»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα social media, απάντησε στα όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με την συνεργασία Yale και ΕΚΠΑ. «Μια τόσο θετική εξέλιξη, αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τόση μιζέρια», έγραψε μεταξύ άλλων η υπουργός.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδεχτεί την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση για τη συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, θα γνώριζε ότι το YALE παραιτήθηκε από το δικαίωμα για δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές που θα σπουδάσουν εκεί για 1-2 εξάμηνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με ΕΚΠΑ», σχολίασε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός συνέχισε γράφοντας: «Κρίμα που μια τόσο θετική εξέλιξη, αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τόση μιζέρια και μικροψυχία».

Η Νίκη Κεραμεως μάλιστα, στην ανάρτησή της παρέθεσε το σχετικό απόσπασμα από τη συμφωνία μεταξύ ΕΚΠΑ και Yale, που αναφέρεται ρητά η απαλλαγή των φοιτητών από την υποχρέωση καταβολής διδάκτρων κατά τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο του Yale.

Οι δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news247, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «κανένα αμερικανικό πανεπιστήμιο δεν έρχεται για το καλό της γνώσης και των φοιτητών» και ότι «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις», αναφέροντας για τη συνεργασία μεταξύ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Yale ότι «τo Yale θα πάρει κανονικά δίδακτρα».

To άρθρο Νίκη Κεραμέως για συμφωνία ΕΚΠΑ – Yale: «Μια τόσο θετική εξέλιξη, αντιμετωπίζεται με τόση μιζέρια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate