Νίκη Κεραμέως απαντά σε Αλέξη Τσίπρα για τα πανεπιστήμια: «Τάζει από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου»

Άμεση απάντηση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Παρουσιάζουν ως δήθεν «προοδευτικές» δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές, τονίζει η κ. Κεραμέως.

Μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα δημόσια ΑΕΙ, η Νίκη Κεραμέως αναφέρει:

«Ο ίδιος ο λαϊκισμός ωχριά μπροστά στην ανυπέρβλητη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Αμετανόητοι, αδίδακτοι από τα λάθη του παρελθόντος, τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανάγκες των πολιτών, παρουσιάζουν ως δήθεν «προοδευτικές» δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές, που δεν πείθουν πια κανέναν.

Μεταξύ άλλων:

– Τάζει λεφτά και διορισμούς δίχως όρια, απ’ ευθείας από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου. «Πάρε κόσμε». Χωρίς βεβαίως να εξηγεί πού θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και γιατί στα τόσα χρόνια διακυβέρνησής του δεν κατάφερε τίποτε από όλα αυτά.
– Αδιαφορώντας για το πραγματικό όφελος των παιδιών μας και αγνοώντας τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που συντάσσεται με την κοινή λογική, υπόσχεται την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

– Ζητά επιστροφή στο καθεστώς των εισακτέων της λευκής κόλλας, των «αιώνιων φοιτητών» δίχως σκοπό, που εισάγονταν σε Τμήματα ή Σχολές χωρίς προοπτική επιτυχούς φοίτησης και αποφοίτησης. Η ψηφοθηρική, μικροκομματική λογική, η εμπορία ψεύτικων ελπίδων, εις βάρος των νέων και των Πανεπιστημίων μας σε όλο της το μεγαλείο!  
– Υπόσχεται ελεύθερη είσοδο και πάλι σε Τμήματα «στα οποία η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν». Αναβίωση των Σχολών δύο ταχυτήτων, όπου θα διοχετεύονται στα «αζήτητα» όσοι δεν καταφέρουν να μπουν πουθενά, για χάρη του κομματικού του ακροατηρίου.

– Συνεχίζοντας να απευθύνεται στο κομματικό του ακροατήριο, ο κ. Τσίπρας δεν παραλείπει να θυμίσει τη σταθερή του θέση υπέρ της ανομίας στα Πανεπιστήμια. Η εξαγγελία για κατάργηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι βέβαιο ότι βρίσκει σθεναρούς υποστηρικτές τους απανταχού βανδάλους και λυμαίνοντες τους Πανεπιστημιακούς χώρους, που τόσα χρόνια υποθάλπει κομματικά και ιδεολογικά.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η εξέλιξη και η πρόοδος δεν γυρίζει πίσω. Ότι τα Πανεπιστήμιά μας έχουν προχωρήσει σε μία εποχή εξωστρέφειας, αναβαθμισμένου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, κινητροδότησης της έρευνας, χρηματοδότησης βάσει αντικειμενικών και ποιοτικών κριτηρίων, ποιοτικής αξιολόγησης, εισαγωγής υποψηφίων με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Ότι η κοινωνία απορρίπτει το λαϊκισμό και το μικροκομματισμό. Ότι οι πολίτες επιλέγουν την υπευθυνότητα και δεν επιθυμούν την επιστροφή στο αποτυχημένο χθες», καταλήγει στη δήλωσή της η Νίκη Κεραμέως.

To άρθρο Νίκη Κεραμέως απαντά σε Αλέξη Τσίπρα για τα πανεπιστήμια: «Τάζει από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.