Νέο ρεσάλτο της κυβέρνησης στα 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 17:52

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορώντας την ότι το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ είναι το «νέο ρεσάλτο» στα 400 ακίνητα του Οργανισμού με ελέγχοντες και ελεγχόμενους να είναι τα ίδια πρόσωπα.

«Πέραν του ρεσάλτου στη Διοίκηση και τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ η νέα θυγατρική ΑΕ της ”Μητσοτάκης ΑΕ” θα επιδοθεί και σ΄ένα άλλο ρεσάλτο στην Ακίνητη Περιουσία του ΕΦΚΑ. Με το νομοσχέδιο σας βάζετε στο στόχαστρο των ίδιων αρπακτικών τα 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ.

Μια περιουσία που θυμίζει την πραμάτια στα ράφια ενεχυροδανειστηρίου ποτισμένη με ιδρώτα και ενίοτε αίμα επιχειρήσεων που πτώχευσαν αφήνοντας πολλούς ασφαλισμένους ανασφάλιστους. Τετρακόσια ακίνητα που γλύτωσαν από το Υπερταμείο, σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ τα βάζει στο μάτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε:

«Αυτό που κάνετε είναι μια συνταγή διαφθοράς, διαπλοκής και κακοδιαχείρισης. Γιατί το Δ.Σ που θα διορίζει ο υπουργός με ένα απλό φιρμάνι, θα διορίζει κατά το δοκούν -και εκτός ΑΣΕΠ- τους ιδιώτες των 8 χιλιάρικων τον μήνα χωρίς κανέναν περιορισμό από τη δημόσια διοίκηση. Ελέγχοντες και ελεγχόμενοι οι ίδιοι, εποπτεύοντες και εποπτευόμενοι οι ίδιοι. Συνταγή της διαφθοράς, είναι ο έλεγχος της διαχείρισης να γίνεται από αυτούς που τα διαχειρίζονται. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «δεν θα υπάρξει χαλάρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, τονίζοντας ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ζήτησαν στις εκθέσεις τους ενδυνάμωση της λιτότητας για τους πολλούς, κι άλλη αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης».

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι συνεργός του 2ου, του 3ου Μνημονίου και διαχειριστής του 4ου αλλά και πρωθυπουργός του νέου, του 5ου, που είναι στα σκαριά. Για να βγει το 4ο Μνημόνιο, τα πλεονάσματα του 2,2% δεν αρκούν, χρειάζονται μίνιμουμ 3,5% ως το 2034. Ένας σοβαρός επενδυτής δεν θα έρθει εύκολα σε μια χώρα τέτοια, έρχονται μόνο τα αρπακτικά.

Όσο και να σας χαϊδεύουν οι της τρόικας, από τα πράγματα θα αναγκαστείτε, κι εκείνοι κι εσείς, σε ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο μετά τις εκλογές. Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τις τσέπες των αρπακτικών. Για τους φτωχούς μόνο επιδόματα από δανεικά από την τρόικα που θα σας βάλει να χτυπήσετε ξανά την εργατική τάξη», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Αιτιολογώντας την αρνητική στάση του κόμματος του στο νομοσχέδιο για τα εξοπλιστικά, που υπερψηφίστηκε χθες, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «εμείς δεν θα υπερψηφίσουμε ποτέ την σπατάλη 10 δισ. ενός χρεοκοπημένου λαού για να συνδράμουμε στους ιμπεριαλισμούς τους αμερικανικούς, τους γαλλικούς ή τους σαουδααραβικούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης, χτες, από αυτό το βήμα, μας είπε ότι όσα κόμματα αρνήθηκαν να υπερψηφίσουμε τις αγορές του είμαστε εκτός εθνικού μετώπου. Σε λίγο θα μας πει και “εθνο-μιάσματα”. Εμείς σας επιστρέφουμε την κατηγορία περί διάσπασης του εθνικού μετώπου. Εσείς διασπάτε το εθνικό μέτωπο βουλιάζοντας κι άλλο τη χώρα στην ήδη βαθύτατη χρεοκοπία για αγορές οπλικών συστημάτων τα οποία θέτετε στη διάθεση των υπονομευτών της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια», είπε και προσέθεσε: «Όμως για τον κ. Μητσοτάκη, που ξέθαψε το ”Ανήκομεν εις την Δύσιν”, και το ΓΕΕΘΑ μας, εχθρός είναι η Ρωσία και, φαντάζομαι στο πλαίσιο ότι το ΝΑΤΟ είναι δικοί μας άνθρωποι, σύμμαχός μας είναι η Τουρκία».

«Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας κατάμουτρα σε κάθε έναν ισχυρό που επιβουλεύεται τους πολλούς είτε είναι ο Πούτιν, είτε οι ΗΠΑ, είτε το Βερολίνο, είτε ο Ερντογάν. Και θλιβόμαστε για αυτό το θέαμα μιας ΕΕ κομπάρσου σε εξελίξεις που μπορεί να φέρουν πόλεμο και ανείπωτη δυστυχία στην ήπειρό μας», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και κατέληξε:

«Στο ΜέΡΑ25, ως διεθνιστές, ευρωπαϊστές και πατριώτες παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα:

– Για τους ανθρώπους που δουλεύουν στον ΕΦΚΑ που σε λίγο θα έχουν στο σβέρκο τους πηδαλιούχους των 8 χιλιάρικων οι οποίοι παράλληλα θα νέμονται τα ακίνητα των δακρύων.

– Για τους συνταξιούχους του σήμερα και του μεθαύριο που θα κληθούν να σηκώσουν το 5ο μνημόνιο μέσω της νέας λιτότητας που σήμερα φέρνει η ακρίβεια και μετά τις εκλογές το σφίξιμο των λουριών από το γνωστό τρίγωνο Βερολίνου-Φρανκφούρτης-Βρυξελλών

– Και βέβαια, παλεύουμε για την ειρήνη στην περιοχή και υπέρ των συντρόφων μας φυλακισμένων δημοκρατών στην Τουρκία, στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στο Μπέλμαρς του Λονδίνου, σε όποιες και όποιους υποφέρουν αναίτια και μόνο επειδή έτσι θέλουν οι ισχυροί που υπονομεύουν ανθρώπους και φύση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παγκοσμίως».

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.