Νέα Δημοκρατία: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας για τη δράση της Βασιλικής Θάνου

Απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είδαν σήμερα (23.02.2022) το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το 2016 ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά της Βασιλικής Θάνου, ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταγγείλει τη Βασιλική Θάνου πως ενώ ήταν αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου του είχε ζητήσει μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο και μάλιστα το ποσό ήταν… σε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και κάνει λόγο για «σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Ο κυβερνών κόμμα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για το αν γνώριζε για το θέμα όταν η Βασιλική Θάνου γινόταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου και αργότερα νομική σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού και για το αν τον είχε απασχολήσει ποτέ η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος της ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε  στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο  κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

To άρθρο Νέα Δημοκρατία: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας για τη δράση της Βασιλικής Θάνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.