Μόσχα: Απετράπη ουκρανική πυραυλική επίθεση με στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας

Απετράπη μια ουκρανική πυραυλική επίθεση που είχε στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο με τη νότια Ρωσία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η αποτραπείσα επίθεση έγινε με αντιαεροπορικό πύραυλο S-200.

«Ο ουκρανικός πύραυλος εντοπίστηκε εγκαίρως και αναχαιτίστηκε στον αέρα από ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές», πρόσθεσε.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της προσαρτηθείσας χερσονήσου, Σεργκέι Αξιόνοφ έκανε λόγο για δύο ουκρανικούς πυραύλους, όχι για έναν, οι οποίοι καταρρίφθηκαν κοντά στο στενό του Κερτς. «Η γέφυρα της Κριμαίας δεν υπέστη ζημιές», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Αξιόνοφ, προπέτασμα καπνού χρησιμοποιήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις ως πρόσθετη άμυνα και η κυκλοφορία στη γέφυρα «θα επανέλθει σύντομα».

Η γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία και θεωρείται μέρος οδού-κλειδιού για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία είναι επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Η τελευταία επίθεση, τον Ιούλιο, προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο οδικό τμήμα της γέφυρας. Μετά την επίθεση αυτή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή να ενισχυθεί η ασφάλεια στη γέφυρα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε 20 drones που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης: Οδησσός:Για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, άνοιξε η πρόσβαση σε παραλίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.