Μπρουσκέτες με αχλάδι κονφί, αναρή και χοιρομέρι

ΥΛΙΚΑ
• Κυπριακό ψωμί ή κουλούρι
σε φέτες
• Φρέσκια αναρή ανάλατη
• Χοιρομέρι
• Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για το αχλάδι κονφί:
• 500 γρ. αχλάδια
• 100 γρ. έψημα
• 50 γρ. ξύδι
• 10 γρ. ελαιόλαδο
• 5 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
• Φρέσκο-κοπανισμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι τσαγιού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το αχλάδι κονφί: Αφαιρούμε τη φλούδα και το εσωτερικό από τα αχλάδια και
κόβουμε σε μικρά και λεπτά φετάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,
εκτός από το μέλι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι το κονφί να ξεκολλά
από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (περίπου 30΄). Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε
το μέλι. Ανακατεύουμε και φυλάμε σε βάζο, στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.

Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες: Ψήνουμε το ψωμί σε φρυγανιές και το κόβουμε κομματάκια. Βάζουμε πάνω στο κάθε ένα λίγο αχλάδι κονφί και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα μια μικρή φετούλα αναρή και ένα κομματάκι χοιρομέρι.

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή για να συνοδεύσουμε λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.