Κόσμος

Μπλίνκεν: «Εφικτή» μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να θεωρεί «εφικτή» την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά και μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Εργαζόμαστε εντατικά για αυτό και πιστεύω ότι είναι ακόμη δυνατόν» να επιτευχθεί μια συμφωνία, είπε ο Μπλίνκεν, από τα Τίρανα, όπου παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεσολαβητών συνεχίζονται στο Κάιρο και ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν μερικά «πολύ δύσκολα» θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν.

Νετανιάχου: «Θα γίνει στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα»

Στο μεταξύ, αποφασισμένος να προχωρήσει με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, δηλώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου όπου έχουν καταφύγει πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις από ξένους ηγέτες για να αποφευχθεί μία τέτοια κίνηση είναι πολλές.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι θα γίνει μια «ισχυρή» επίθεση, δηλώνοντας ότι η Χαμάς, η ομάδα που ελέγχει τη Γάζα, πρέπει να εξαλειφθεί.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι την πλήρη νίκη και αυτό περιλαμβάνει μια ισχυρή δράση και στη Ράφα αφού επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τις ζώνες μάχης», είπε.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button