Μπισκότα καρύδας

Υλικά
• 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ζαχαροπλαστικής)
• 1 φλ. τριμμένη καρύδα(ινδοκάρυδο)
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 αβγό
• ½ φλ. λιωμένο βούτυρο (κρύο)
• 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C και ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα (ή βουτυρώνετε το ταψί).

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την καρύδα και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το αβγό να σμίξει και ανακατεύετε μέσα το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτετε το μείγμα του αβγού στο μείγμα του αλεύρου και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι, ή σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνετε κουταλάκια από το μείγμα και τα βάζετε πολύ αραιά (γιατί θα απλώσουν πολύ) μέσα στο ταψί.

Ψήνετε τα κούκις για 10-12 λεπτά περίπου, ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά στον περίγυρό τους. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και ύστερα τα μεταφέρετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την τριμμένη καρύδα με νιφάδες βρόμης.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.