Μπακογιάννης για τον Ελαιώνα: Με όχημα το γήπεδο του Παναθηναϊκού η περιοχή κερδίζει το δικαίωμα στη ζωή

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο Δήμος Αθηναίων παρέλαβε την έκταση του Ελαιώνα από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Εδώ στον Ελαιώνα, την ”πίσω αυλή” της Αθήνας, ανοίγει ο δρόμος για τη Διπλή Ανάπλαση», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα τερματισμού λειτουργίας της δομής στον Ελαιώνα ως απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή, σημείωσε ότι σήμερα (σ.σ. 12.12.2022) ανοίγει ο δρόμος για τη Διπλή Ανάπλαση, ευχαριστώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, αλλά και την ομάδα που συνεργάστηκε με τον Δήμο Αθηναίων για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

«Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριε υφυπουργέ, βρισκόμαστε στην πίσω αυλή της Αθήνας μόλις 2 χλμ. από την Ομόνοια, και όμως μια περιοχή η οποία για δεκαετίες βιώνει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Μια περιοχή η οποία, όμως, σήμερα έχει κερδίσει το δικαίωμα στη ζωή. Έχει κερδίσει το δικαίωμα να σταθεί πάλι στα πόδια της και να δημιουργήσουμε στην πραγματικότητα μία πόλη μέσα στην πόλη. Διότι σήμερα (σ.σ. 12.12.2022) είναι μια μέρα εξαιρετικά σημαντική για όλους εμάς στο Δήμο Αθηναίων. Ανοίγει ο δρόμος για τη Διπλή Ανάπλαση, ένα υπερτοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με δύο πυλώνες, έναν εδώ στον Ελαιώνα όπου με όχημα το γήπεδο του Παναθηναϊκού και με τις αναγκαίες υποδομές δίνεται επιτέλους η ευκαιρία στην περιοχή να προχωρήσει μπροστά, αλλά και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου κερδίζουμε πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου.

Θα ήθελα κ. Πρωθυπουργέ να ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά, αλλά και τον κ. Υπουργό και την ομάδα του για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε από την πρώτη στιγμή, που καταθέσαμε το αίτημα προκειμένου να επιστρέψει ο Ελαιώνας στους δημότες του. Από τότε έχουν γίνει πολλά και αποφασιστικά βήματα και όλοι αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο ”αύριο” για την περιοχή, αλλά και συνολικότερα για την Αθήνα».

Ελαιώνας: Μητσοτάκης – Μηταράκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, σημείωσε ότι στον Βοτανικό συναντώνται τα χειροπιαστά αποτελέσματα δύο πολιτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα: Των σωστών επιλογών της Πολιτείας στο μεταναστευτικό και του τολμηρού σχεδιασμού για μία καλύτερη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρο το δυτικό λεκανοπέδιο. 

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στον πολυεπίπεδο χαρακτήρα της Διπλής Ανάπλασης, λέγοντας ότι «κινητοποιεί σημαντικά ευρωπαϊκά δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλά είναι προφανώς και κοινωνικός, καθώς αναβαθμίζει τη ζωή εκατομμυρίων Αθηναίων οπλίζοντας συνολικά την Αττική με πολύτιμες υποδομές». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τόνισε: «Ο Ελαιώνας είναι ένα σύμβολο της εποχής της κρίσης. Μια δομή που σήμερα κλείνει και επιστρέφει στους δημότες της Αθήνας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων, για τη συνεργασία. Βιώσαμε δύσκολες στιγμές στην Αθήνα, ειδικά το 2020. Αλλά μαζί, σε αγαστό πνεύμα συνεργασίας αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση. Η εικόνα της πόλης πλέον έχει αλλάξει. Και αλλάζει σταθερά. Με σχέδιο, όπως δεσμευθήκαμε».

Η Δομή του Ελαιώνα

Η δομή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015, μετά από τις μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχτηκε η χώρα μας. Ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε τον χώρο στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία της πρώτης δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα και συνέδραμε τη Διοίκηση της Δομής με υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης και συνέργειες στις υπηρεσίες ένταξης.

Από τις αρχές του 2020 ο ΔΟΜ, που λειτουργούσε τη δομή του Ελαιώνα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ανέθεσε την συνδιαχείρισή της στον Δήμο Αθηναίων (μέσω της ΕΑΤΑ Α.Ε. Ο.Τ.Α), ο οποίος και ανέλαβε την υποστήριξη της λειτουργίας της Δομής με την παροχή διοικητικής και τεχνικής συνδρομής, καθώς και ψυχοκοινωνικών και νομικών υπηρεσιών προς τους φιλοξενούμενους σε αυτήν.

To άρθρο Μπακογιάννης για τον Ελαιώνα: Με όχημα το γήπεδο του Παναθηναϊκού η περιοχή κερδίζει το δικαίωμα στη ζωή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate