Μπάιντεν: Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ .


Στην ανακοίνωσε που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος, αναφέρεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’.


Αυτούσια η ανακοίνωση:


Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, ενός ανθρώπου με αξιοσημείωτη πεποίθηση και θάρρος που οδήγησε με χάρη στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου σε μια κομβική περίοδο.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης που δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει για τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου. Ήταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο. Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με συγκίνησε η συμπόνια του, ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκειακό διάλογο και αφοσιωμένος στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο.


Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου, στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους όσους ακολούθησαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου.


Διαβάστε επίσης: Το Σάββατο στην Κύπρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης – «Μεγάλη απώλεια»

 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.