Μονόδρομος η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, είπε η ΥΠΑΝ

Αποτελεί μονόδρομο η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στη συναυλία «Αμμοχώστου Ωδές», την οποία διοργάνωσε το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) την Τρίτη.

Η Υπουργός σημείωσε ο εκπαιδευτικός-μουσικός Γιώργος Χατζημάρκου, ο οποίος συνέθεσε το έργο «Αμμοχώστου Ωδές», πετυχαίνει «να σκιαγραφήσει με ενάργεια τον πόνο που γεννά ο ξεριζωμός και η προσφυγιά, αλλά και την αδικία που βιώνει ολόκληρος ο κυπριακός λαός για 49 τώρα χρόνια, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974».

«Είναι στο πλαίσιο αυτό, που η προσωπική κατάθεση ψυχής του Γιώργου Χατζημάρκου, ανάγει την Αμμόχωστο σε σύμβολο», τόνισε.

Ακόμη, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «η Αμμόχωστος, μαζί με τις υπόλοιπες κατεχόμενες πόλεις και χωριά μας, προσμένοντας καρτερικά τον γυρισμό των κατοίκων τους, μετατρέπονται στην άσβεστη φλόγα της πίστης και της ελπίδας, της προσδοκίας και της επιμονής για συνέχιση του αγώνα αυτού μέχρι τη δικαίωση και την οριστική επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες».

«Προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί μονόδρομο η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, η οποία θα επιτρέπει τη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος», υπογράμμισε η ΥΠΑΝ. «Μόνο μέσα από μία λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας, απαλλάσσοντάς την από τους στρατούς κατοχής, τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων και τα επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη στον τόπο μας», υπέδειξε.

«Για αυτή τη λύση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί την οφείλουμε σε όλους όσους έζησαν, μεγάλωσαν και πέθαναν στην προσφυγιά, σε αυτούς που ακόμα προσμένουν την επιστροφή», κατέληξε η Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.