Πολιτική

Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ισχυρότερο από ποτέ

Απαντήσεις σε όσους κατηγορούν την Ελλάδα και μιλούν για ανυπαρξία του κράτους δικαίου έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, αναγνώρισε ότι είναι δίκαια τα αιτήματα των αγροτών ενώ όσον αφορά στο κράτος δικαίου μετά και το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου είπε: 

«Ο διάλογος πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη και πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες που μπορεί να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο συκοφαντιών πότε με ανύπαρκτες υποθέσεις όπως η  υπόθεση της μικρής Μαρίας και πότε με καταγγελίες για το κράτος δικαίου το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ. Είναι ενέργειες που ενόχλησαν στην πατρίδα μας και πήραν σκληρή απάντηση και από την ίδια την δικαιοσύνη και τον Άρειο Πάγο. Μοιάζει παράδοξο δυνάμεις που συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά συνθήματα να εμφανίζονται αίφνης ως υπερασπιστές των ευρωπαϊκών αξιών και της δικαιοσύνης. Κριτής αμερόληπτος», είπε ο πρωθυπουργός «είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Και πρόσθεσε: «Αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν με την ψήφο των ευρωπαίων στις επικείμενες εκλογές».

Σε άλλο σημείο και αφού αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ισότητας στον γάμο στη χώρα μας τόνισε: «Είναι πολιτικές που αναγνωρίζονται και από τους εταίρους μας και από έγκριτα ΜΜΕ. Η δημοκρατία ζει και προοδεύει στον τόπο που γεννήθηκε ας μην ανησυχούν ορισμένοι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή στάση με την ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των ευθυνών αλλά και στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στη Γάζα και την ανθρωπιστική κρίση και πρόσθεσε ότι δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα και τα εμπόδια που βάζουν οι Χούθι στο διεθνές εμπόριο.

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι συζητήθηκαν όλα αυτά με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου αλλά και πως η ΕΕ θα αποκτήσει την στρατηγική αυτονομία της. Πως θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις επίσης όπως οι κινητοποιήσεις των αγροτών μας που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας με δίκαια αιτήματα. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν ενόψει ευρωεκλογών αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο, τόνισε.

Η Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στην παρέμβασή της αναφέρθηκε με τη σειρά της στο κράτος δικαίου τονίζοντας ότι στην ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά: «Η Ελλάδα γιορτάζει φέτος 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας – δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βρεθεί κανείς – κ. Μητσοτάκη σας ευχαριστώ για τη δέσμευσή σας και την αφοσίωσή σας. Δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε ή να εργαλειοποιούμε τις συζητήσεις για το κράτος δικαίου. Είμαι ευγνώμων για τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού. Προχωρούμε μαζί».

 

To άρθρο Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ισχυρότερο από ποτέ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button