Μητσοτάκης στο TikTok: Οι 10 υποσχέσεις που θα τηρήσω και η μία που θα «σπάσω»

Με ένα βίντεο «αστραπή» μέσα από το Tik Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει τους 10 βασικούς στόχους ως το 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στο βίντεο τα δέκα μέτρα που θα υλοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και τη μία υπόσχεση που θα «σπάσει».

Στο βίντεο αρχικά κρατά τις προγραμματικές δηλώσεις που είναι 50 σελίδες, τονίζοντας πως σύμφωνα με το νόμο είναι οι μόνες που έχει δικαίωμα ο ομιλητής να τις διαβάζει. Κανονικά καμία άλλη ομιλία δεν επιτρέπεται να τη διαβάζει κανείς.

Στη συνέχεια ανέφερε τους δέκα βασικούς στόχους για το 2027. Αρχικά είπε πως το 80% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από πράσινες πηγές, πρωτίστως από τον ήλιο και τον άνεμο.

Ακολούθησαν το YouthPass που αφορά κάθε νέο από 18 – 19 ετών με καταβολή 150 ευρώ για δράσεις πολιτισμού και ταξίδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Gov.gr επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος είναι το 90% των διαδικασιών του δημοσίου να ψηφιοποιηθούν.

Μίλησε για το πρόγραμμα «Στέγη», ενώ ανάφερε ότι 8.500 νέες φοιτητικές εστίες για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι υπό κατασκευή.

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, σημειώνοντας ο βασικός στόχος είναι πως μέχρι το 2027 ο μέσος μισθός να ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Στάθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου για τα ΑμεΑ, με έμφαση στη προσβασιμότητα, όπως στην αναμόρφωση του ΕΚΑΒ με πολλά μέτρα. Επισήμανε ότι για παράδειγμα 250 μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να παρεμβαίνουν ειδικά στην Αθήνα πολύ γρήγορα και να φτάνουν μέσα σε λίγα λεπτά σε ένα επείγον περιστατικό.

Από τα πλάνα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν λείπει και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Επισήμανε ακόμα ότι θέλει να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη και τέλος ότι η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν θα ιδιωτικοποιηθούν, αλλά θα περάσουν στο δημόσιο.

Ο στόχος τώρα που μάλλον θα «σπάσει» είναι να εμφανιστεί με ολόσωμη φόρμα, όπως είχε υποσχεθεί σε προηγούμενο βίντεο.

 

@kyriakosmitsotakis_ 10 υποσχέσεις που θα τηρήσω & 1 που θα σπάσω! #KyriakosMitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

To άρθρο Μητσοτάκης στο TikTok: Οι 10 υποσχέσεις που θα τηρήσω και η μία που θα «σπάσω» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate