Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν θα υποκύψουμε στο νέο «δώσ’ τα όλα»

Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό.

«Σε αυτή την εποχή της διεθνούς αναστάτωσης που διανύουμε ο φετεινός προϋπολογισμός αποδεικνύει έμπρακτα ότι η άλλη όψη της οικονομικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα. Η χώρα παραμένει σε μια ανοδική τροχιά. Προβλέπουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό με΄σο όρο το 2023 είπε ο πρωθυπουργός και οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, μειώσαμε τους φόρους και αυξάνουμε τον δημόσιο πλούτο. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη και ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνοντανι μέτρα όπως η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αυξήσεις στις συντάξεις αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Αυξήσεις είπε ακόμα θα δουν και οι γιατροί του ΕΣΥ και θα συνεχιστούν τα αναχώματα στην ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι υπάρχει ένα απόθεμα ενός δισ.

Προβλέπουμε επίσης τόνισε πρόσθετες ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Για τις αμυντικές δαπάνες την επόμενη διετία είπε προβλέπονται 6 δις.

Τα παραπάνω δεν αλλάζουν τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πιέζουν την παγκόσμια οικονομία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και όσα επικαλούμαστε είναι αφορμή για να κοπιάζουμε αλλά όχι να κομπάζουμε.

Ταυτόχρονα δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα». 

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισήγησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί αναρτήθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Στεγαστική Πολιτική. Ειδικά για τους νέους σημείωσε ότι είναι μια ολιστική πρωτοβουλία και θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία.

To άρθρο Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν θα υποκύψουμε στο νέο «δώσ’ τα όλα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate