Μητσοτάκης στην ομογένεια της Αμερικής: Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα… Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας σε γεύμα που του παρέθεσε η ελληνική ομογένεια.

“Όταν βρεθώ στα Ηνωμένα Εθνή θα πω το εξής: Η Ελλαδα δεν θα εκφοβηθεί από τον επιθετικό μας γείτονα. Οι προκλήσεις για την κυριαρχία της Ελλαδας είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο”, είπε.

“Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ… Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο”. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως “θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση”.

 

Οι χυδαιότητες Ερντογάν κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης (20.09.2022), κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναφερόμενος στο προσφυγικό, δείχνοντας μάλιστα φωτογραφίες νεκρών προσφυγόπουλων.   

“Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών, όπως του Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας”, είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

“Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Την περασμένη εβδομάδα δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε “γελοία” την Ελλάδα που “επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης”. “Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών. Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις.
Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες”.

To άρθρο Μητσοτάκης στην ομογένεια της Αμερικής: Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα… Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.