Μητσοτάκης για panic button: Σημαντικό μια γυναίκα να μπορεί με τρόπο ασφαλή και κρυπτογραφημένο να ειδοποιεί την αστυνομία

Για τα νέα όπλα που έχει στην διάθεσή της η πολιτεία για να σταθεί στο πλευρό κάθε κακοποιημένης γυναίκας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση που έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μίλησε για μάστιγα και κάτι που δεν θα τελειώσει δυστυχώς ποτέ και γι’ αυτό χρειάζεται συνεκτικό σχέδιο. Ωστόσο,  σημείωσε ότι τα θύματα πλέον μιλούν και η πολιτεία κινητοποιείται.

Αναφέρθηκε στην ασυγχώρητη όπως την χαρακτήρισε αδράνεια του παρελθόντος και τόνισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα σε τρία πεδία: Τις θεσμικές αλλαγές, την ενίσχυση της καταστολής και την φροντίδα των θυμάτων.

Ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορά στις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την αυστηροποίηση των ποινών που φτάνουν μέχρι και τα ισόβια. «Έχει αποκατασταθεί επιτέλους η εμπιστοσύνη προς το κράτος», τόνισε.

Για το panic button τόνισε ότι είναι σημαντικό μια γυναίκα να μπορεί με τρόπο ασφαλή και κρυπτογραφημένο να ειδοποιεί την αστυνομία και πως το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάθε υποψήφιο παραβάτη.

Προσπαθώ είπε, να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη, συχνά αυτό θα οδηγηθεί σε ένα διαζύγιο και στην συνέχεια υπάρχει ο κίνδυνος της επαγγελματικής αποκατάστασης. Πως θα τα βγάλει πέρα αυτή η γυναίκα που πολλές φορές ήταν εξαρτημένη από τον κακοποιητή σύζυγό της.

Έχουμε δώσει μεγαλύτερη δύναμη στα θύματα να μιλήσουν και πρέπει κοινωνία και πολιτεία να αγρυπνούν.  

Εξήγγειλε δυο ακόμα κέντρα ημέρας για την υποστήριξη της οικογένειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έξι ακόμα για την ενίσχυση ενηλίκων δομές γενικού τύπου που θα χειρίζονται και κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

To άρθρο Μητσοτάκης για panic button: Σημαντικό μια γυναίκα να μπορεί με τρόπο ασφαλή και κρυπτογραφημένο να ειδοποιεί την αστυνομία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate