Μητσοτάκης από Λαύριο: Το σπριντ για τις εκλογές, η αναφορά στον γιό του Κωνσταντίνο και η γαρδένια που του θύμισε την μητέρα του

«Μια εβδομάδα έμεινε ακόμα για να γιορτάσουμε μια μεγάλη εκλογική νίκη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Λαύριο, όπου βρέθηκε μετά την διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Μας έδωσε αυτή η προεκλογική περίοδος την ευκαιρία να τραβήξουμε ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικής μας πολιτικής πρότασης και αυτής των αντιπάλων μας και κυρίως να εστιάσουμε στα προβλήματα τα οποία ενδιαφέρουν και απασχολούν εσάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Βάλαμε τα θεμέλια για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας. Μία Ελλάδα, η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να μπορεί να παράγει πλούτο και ευημερία για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος ειδικά στο Λαύριο είπε ότι είναι ένας τόπος ο οποίος ήταν ταυτισμένος με βιομηχανική παραγωγή, με διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και ταυτόχρονα με την αποβιομηχάνιση και την παρακμή των τελευταίων δεκαετιών.

«Κι όμως, εδώ σήμερα στο Λαύριο γίνεται κάτι πολύ σημαντικό. Και αυτό που γίνεται δεν αφορά μόνο τον τομέα των υπηρεσιών. Ναι, δήμαρχέ μου, μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος ότι η μαρίνα εδώ στο Λαύριο θα επεκταθεί, θα τη στηρίξουμε. Το Λαύριο πρέπει να γίνει η πρώτη πύλη yachting της Αττικής. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι από εδώ οι αποστάσεις για να πάει κανείς, ειδικά στις Κυκλάδες, είναι πολύ πιο κοντινές, άρα αυτό είναι κάτι το οποίο επιζητούν όλοι… Βλέπετε, όμως, ότι ξαφνικά από το yachting περάσαμε στην κατασκευή σκαφών. Διότι, πράγματι, ήταν παράξενο πώς μια χώρα με τόσο μεγάλη ναυπηγική παράδοση, μια χώρα που έχει τις ομορφότερες θάλασσες σε όλη τη Μεσόγειο, γιατί πρέπει να εισάγουμε φουσκωτά και να μην μπορούμε να τα κατασκευάζουμε εδώ; Αποδείξαμε ότι και αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Όπως μπορούμε να παράγουμε πολλά πράγματα στην πατρίδα μας. Έτσι το Λαύριο ξαφνικά αποκτά πάλι την παραγωγική βάση την οποία είχε και την οποία έχασε. Με άλλες συνθήκες, όμως, και με άλλη δυνατότητα. Να παράγουμε προϊόντα τα οποία να είναι εξωστρεφή και εξαγώγιμα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Οι εταιρείες που έρχονται εδώ και επενδύουν στο Λαύριο, είναι εταιρείες που κατά κανόνα προσφέρουν πολύ καλύτερες θέσεις εργασίας, υψηλότερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Γιατί το λέω αυτό; Για να καταδείξω μέσα από το παράδειγμα του Λαυρίου ότι ο τρόπος να φέρουμε καλύτερες και καλά πληρωμένες δουλειές στην πατρίδα μας δεν είναι άλλος από τον δρόμο τον οποίο ήδη ακολουθήσαμε».

Επιπλέον για τη δεύτερη τετραετία επανέλαβε πως αποτελεί προσωπικό του στοίχημα η πλήρης ανασύνταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σημείωσε: «Ξέρω, ναι, ότι κάπου στην Ανατολική Αττική χρωστάμε ένα νοσοκομείο». Αναφέρθηκε επίσης στις προσλήψεις 10.000 νοσηλευτών και γιατρών μέσα στη επόμενη τετραετία, είπε ότι θα δοθεί μεγάλη έμφαση στον προσωπικό γιατρό, στο «MyHealth» και στις προληπτικές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στα προγράμματα για τη στήριξη των εργαζόμενων γυναικών.

«Έχω κουραστεί να ακούω ότι κάποιοι άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι από εμάς. Κάποιοι άλλοι είναι, λέει, πιο προοδευτικοί από μας, μόνο και μόνο επειδή είναι αριστεροί. Όχι φίλες και φίλοι, εμείς είμαστε η πραγματική παράταξη της προόδου και της κοινωνικής συνοχής. Πρέπει επιτέλους να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολύ καλύτερη η Ελλάδα του 2023 από εκείνη του 2019»

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φέρουμε την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Είναι παράδεισος; Όχι. Αλλά είναι μία πολύ καλύτερη χώρα από αυτή που ήταν το 2019. Αυτό δεν νομίζω ότι κανείς καλόπιστος πολίτης μπορεί να το αμφισβητήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως αυτή η πορεία δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί αν υπήρχε μία αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

«Γι’ αυτό και επιμένω τόσο στην κρισιμότητα αυτών των εκλογών. Αυτή η δουλειά την οποία κάναμε, πρέπει να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί. Σε οκτώ χρόνια, αν είχαμε οκτώ χρόνια κυβερνητικής θητείας -που θα τα έχουμε- η Ελλάδα θα είναι πραγματικά μία διαφορετική χώρα. Σας ζητώ να μου δώσετε αυτή τη δυνατότητα, αυτή τη δουλειά την οποία κάναμε μαζί με το επιτελείο μας να μπορέσουμε να τη συνεχίσουμε, να την ολοκληρώσουμε…».

Η αναφορά στον γιό του Κωνσταντίνο και την μητέρα του Μαρίκα

«Είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι θα μας δοθεί αυτή η δυνατότητα. Είμαι σίγουρος, αυτή τη σημαντική μέρα που γιορτάζει η μισή Ελλάδα, Κωνσταντίνου και Ελένης, συμπεριλαμβανομένου και του γιου μου, θα είναι μία μέρα στην οποία θα μπορούμε να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι ταυτόχρονα και μία νίκη της Ελλάδος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Πάμε να βρούμε και τις τελευταίες ψήφους οι οποίες μένουν, να δώσουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι εκλογές κρίνονται στο τέλος. Εμείς έχουμε αντοχές. Είμαστε μαραθωνοδρόμοι, δεν είμαστε σπρίντερ, αλλά το τελικό σπριντ θα το κάνουμε αυτή την εβδομάδα και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές».

Οι πολίτες που υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, του έδωσαν λουλούδια, ανάμεσα στα οποία και μία γαρδένια.

«Ευχαριστώ πολύ για τη γαρδένια, ήταν -πρέπει να σας πω- το αγαπημένο λουλούδι της Μαρίκας Μητσοτάκη και θέλω να πω χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες οι οποίες γιορτάζουν σήμερα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους του Λαυρίου, όπου έβγαλε φωτογραφίες selfie με νεαρούς.

 

 

To άρθρο Μητσοτάκης από Λαύριο: Το σπριντ για τις εκλογές, η αναφορά στον γιό του Κωνσταντίνο και η γαρδένια που του θύμισε την μητέρα του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate